نشست رئیس اداره منابع طبیعی با اصحاب رسانه شهرستان به مناسبت هفته منابع طبیعی

نشست رئیس اداره منابع طبیعی با اصحاب رسانه شهرستان به مناسبت هفته منابع طبیعی

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه گفت: امسال با هدف تثبیت مالکیت دولت بر عرصه‌های ملی، جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی، طرح ممیزی اراضی و تفکیک مستثنیات، ۶۰ هزار و ۲۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی این شهرستان در قالب طرح کاداستر اجرا شد.

مصطفی چترآذر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: طرح کاداستر اراضی ملی به عنوان یکی از اولویت های ۹ گانه برنامه اجرایی سال ۱۳۹۹ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است و با اجرای این طرح برای ۸۰ درصد اراضی ملی این شهرستان سند تک برگی اخذ شده ‌است.

وی افزود: طی حدود ۱۰ سال گذشته فقط در ۲۰ هزار از عرصه‌های طبیعی این شهرستان طرح کاداستر اجرا شده بود ولی با اقدامات انجام شده تا پایان سال اخذ سند تک برگی در حوزه اراضی ملی در این شهرستان به اتمام می‌رسد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۵ هکتار از اراضی ملی این شهرستان در قالب ۱۰۵ پرونده رفع خلع ید و ۳۰ مورد جلوگیری از تصرف، آزادسازی شده ‌است.

چترآذر افزود: برای حفاظت دقیق از عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی ملی، حضور مردم در صحنه مهمترین رکن بوده و به همین علت سامانه ۱۵۰۴ به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارش‌های مردمی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در سطح منابع طبیعی این شهرستان است.

وی ادامه داد: تاکنون ۵۲۵ نفر همیار طبیعت در این اداره جذب شده‌اند که جلوگیری از تخریب اراضی ملی و مرتعی، صیانت از منابع خدادادی به همراه حفاظت از جنگل‌ها و نیز فرهنگ‌سازی بین مردم برای مشارکت در زمینه حفظ و احیای منابع طبیعی از مهمترین رویکردهای جذب آنان است.
وی گفت: ۱۰۱ پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی به مساحت ۸۶ هکتار نیز طی سال جاری تشکیل و هشت میلیارد و ۳۴۰ میلیون ریال نیز از متخلفان اخذ جریمه شده ‌است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه اضافه کرد: علاوه بر این در طول این مدت ۶۵ فقره پرونده چرای غیرمجاز برای بیش از  سه هزار ۸۰۰ واحد دامی مورد رسیدگی قرار گرفته و ۵۰۰ میلیون ریال نیز جرایم از متخلفان اخذ شده‌ است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه ادامه داد: جهت اجرای طرح حفظ و احیای مراتع، طرح‌های مرتع‌داری تلفیقی با مشارکت دامداران انجام شده تا دامداران به سمت شیوه‌های نوین مانند کشت گیاهان دارویی و زنبورداری تشویق شوند به طوری که هم اکنون این طرح برای ۱۰ هزار هکتار از مراتع اشنویه تهیه شده و آمده اجراست.